Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej
Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej – banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. W sam raz na ciężkie poniedziałkowe poranki. Jej przygotowanie zajmuje wyjątkowo niewiele czasu. Idealnie pasuje do tostów, świeżego chleba.
Przepis – Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej
Brak pomysłu na zdrowe i pyszne śniadanie? Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej zawsze ratuje sytuację. Do jej przygotowania nie potrzeba wielu składników – będzie również idealna do utylizacji pozostałej po obiedzie kaszy jaglanej czy fasoli.
Składniki – Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej
- 1 puszka czerwonej fasoli lub szklanka fasoli ugotowanej
- ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 pęczek szczypiorku
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- ¼ łyżeczki ostrej papryki
- odrobina soli, pieprzu do smaku
Przygotowanie szybkiej pasty z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej
- Fasolę dokładnie płuczemy.
- Fasolę i kaszę jaglaną blendujemy (według uznania – my blendujemy tylko chwilkę, tak żeby całość nabrała konsystencji pasty, ale żeby zostały też mniejsze kawałki).
- Szczypiorek myjemy i kroimy.
- Do fasoli i kaszy jaglanej dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy. Całość mieszamy.
- Dodajemy pokrojony szczypiorek, mieszamy.