Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej

Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej – banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. W sam raz na ciężkie poniedziałkowe poranki. Jej przygotowanie zajmuje wyjątkowo niewiele czasu. Idealnie pasuje do tostów, świeżego chleba.

Przepis – Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej

Brak pomysłu na zdrowe i pyszne śniadanie? Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej zawsze ratuje sytuację. Do jej przygotowania nie potrzeba wielu składników – będzie również idealna do utylizacji pozostałej po obiedzie kaszy jaglanej czy fasoli.

Składniki – Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej

  • 1 puszka czerwonej fasoli lub szklanka fasoli ugotowanej
  • ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ¼ łyżeczki ostrej papryki
  • odrobina soli, pieprzu do smaku

Przygotowanie szybkiej pasty z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej

  • Fasolę dokładnie płuczemy.
  • Fasolę i kaszę jaglaną blendujemy (według uznania – my blendujemy tylko chwilkę, tak żeby całość nabrała konsystencji pasty, ale żeby zostały też mniejsze kawałki).
  • Szczypiorek myjemy i kroimy.
  • Do fasoli i kaszy jaglanej dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy. Całość mieszamy.
  • Dodajemy pokrojony szczypiorek, mieszamy.

 

 

 

Spodobał Ci się nasz artykuł? Udostępnij go znajomym!
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://lovenatura.pl/szybka-pasta-z-czerwonej-fasoli-i-kaszy-jaglanej/
Twitter
INSTAGRAM

Źródło zdjęć:

  • Szybka pasta z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej: Photo by Kaur Kristjan on Unsplash

Agnieszka Matuszewska

Zawsze staram się być jak najbliżej natury i to z niej czerpać siłę. Uwielbiam zwierzęta, kocham zieleń, wolną przestrzeń i kontakt z przyrodą. Jestem mgr Biotechnologii. Interesuję się zdrowym odżywianiem i medycyną naturalną. Zdając sobie sprawę z tego jak wygląda dzisiejszy przemysł, staram się wszystko (co jestem w stanie) przygotowywać sama, z naturalnych składników - od uprawy własnych warzyw począwszy, po wyrób wędlin, kosmetyków, środków czystości. Kocham gotować. Cały czas uczę się medycyny naturalnej i ziołolecznictwa. W wolnych chwilach poszerzam również swoje umiejętności w tematyce rękodzieła i DIY. Prywatnie, jestem mamą dwóch cudownych, pełnych energii maluchów, w których chcę zaszczepić miłość do natury.

Podoba Ci się nasza strona? Podziel się nią ze znajomymi :)