Brownie czekoladowe z ciecierzycy

Przepyszne, czekoladowe, wilgotne brownie czekoladowe z ciecierzycy to pomysł na wspaniały, zdrowy podwieczorek. Jest bezglutenowe, a ponadto zawiera mnóstwo cennych właściwości zdrowotnych! I jak tu się nie skusić? 

Ciecierzyca jest doskonałą bazą do wypieków bezglutenowych. Z powodzeniem zastępuje mąkę. Ma lekko orzechowy posmak, dzięki czemu do brownie jest wręcz idealna. Ciecierzyca jest bardzo bogata w białko i błonnik pokarmowy. Ma właściwości prebiotyczne, co oznacza, że korzystnie wpływa na rozwój “dobrej” mikroflory jelitowej.  Węglowodany złożone z ciecierzycy zapewniają uczucie sytości na długo, a ich rozkład w organizmie nie powoduje gwałtownych skoków glukozy w krwi.

Brownie czekoladowe z ciecierzycy – przepis

[yumprint-recipe id=’3′]Brownie czekoladowe z ciecierzycy to ciasto, na które warto się skusić!

Spodobał Ci się nasz artykuł? Udostępnij go znajomym!
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://lovenatura.pl/brownie-czekoladowe-z-ciecierzycy/
Twitter
INSTAGRAM

Źródło zdjęć:

  • brownie-czekoladowe-z-ciecierzycy: http://Photo%20by%20Toa%20Heftiba%20on%20Unsplash

Agnieszka Matuszewska

Zawsze staram się być jak najbliżej natury i to z niej czerpać siłę. Uwielbiam zwierzęta, kocham zieleń, wolną przestrzeń i kontakt z przyrodą. Jestem mgr Biotechnologii. Interesuję się zdrowym odżywianiem i medycyną naturalną. Zdając sobie sprawę z tego jak wygląda dzisiejszy przemysł, staram się wszystko (co jestem w stanie) przygotowywać sama, z naturalnych składników - od uprawy własnych warzyw począwszy, po wyrób wędlin, kosmetyków, środków czystości. Kocham gotować. Cały czas uczę się medycyny naturalnej i ziołolecznictwa. W wolnych chwilach poszerzam również swoje umiejętności w tematyce rękodzieła i DIY. Prywatnie, jestem mamą dwóch cudownych, pełnych energii maluchów, w których chcę zaszczepić miłość do natury.

Podoba Ci się nasza strona? Podziel się nią ze znajomymi :)