Kotleciki jaglano-fasolowo-warzywne

Idealne zarówno do wspólnego, rodzinnego obiadu, jak i do spakowania do pracy. Kotleciki jaglano-fasolowo-warzywne są ekspresowe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Do tego doskonale zbilansowane. Można je bez problemu mrozić i wyjmować porcjami w razie potrzeby.

Kotleciki jaglano-fasolowo-warzywne – przepis

Biała fasola, kasza jaglana, warzywa – jak się okazuje idealna mieszanka, która urozmaici Twoje obiady. Samo przygotowanie kotlecików nie zajmuje dużo czasu. Warto próbować różnych kombinacji smakowych, poprzez dodawanie różnych ziół. Kotleciki jaglano-fasolowo-warzywne można bez problemu spakować do pracy, a nawet zamrozić.

Składniki na Kotleciki jaglano-fasolowo-warzywne:

  • 1 szklanka startej na drobnych oczkach marchewki
  • ½ szklanki startej na drobnych oczkach pietruszki
  • ½ szklanki startego na drobnych oczkach selera
  • 1 szklanka ugotowanej białej fasoli
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • ¼ szklanki oleju
  • ½ szklanki zmielonych płatków owsianych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej

Przygotowanie Kotlecików jaglano-fasolowo-warzywnych:

  • Fasolę blendujemy razem z olejem.
  • Dodajemy wyciśnięty czosnek, starte warzywa, kaszę jaglaną i płatki owsiane. Przyprawiamy i całość mieszamy.
  • Formujemy kotlety i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
  • Pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 190 stopni. W połowie czasu obracamy kotleciki delikatnie na drugą stronę.
Spodobał Ci się nasz artykuł? Udostępnij go znajomym!
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://lovenatura.pl/kotleciki-jaglano-fasolowo-warzywne/
Twitter
INSTAGRAM

Źródło zdjęć:

  • Kotleciki jaglano-fasolowo-warzywne: Photo by Harshal S. Hirve on Unsplash

Agnieszka Matuszewska

Zawsze staram się być jak najbliżej natury i to z niej czerpać siłę. Uwielbiam zwierzęta, kocham zieleń, wolną przestrzeń i kontakt z przyrodą. Jestem mgr Biotechnologii. Interesuję się zdrowym odżywianiem i medycyną naturalną. Zdając sobie sprawę z tego jak wygląda dzisiejszy przemysł, staram się wszystko (co jestem w stanie) przygotowywać sama, z naturalnych składników - od uprawy własnych warzyw począwszy, po wyrób wędlin, kosmetyków, środków czystości. Kocham gotować. Cały czas uczę się medycyny naturalnej i ziołolecznictwa. W wolnych chwilach poszerzam również swoje umiejętności w tematyce rękodzieła i DIY. Prywatnie, jestem mamą dwóch cudownych, pełnych energii maluchów, w których chcę zaszczepić miłość do natury.

Podoba Ci się nasza strona? Podziel się nią ze znajomymi :)